keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Piimälimppu

Marttojen ohjeella piimälimppua. Mausteena kylläkin vain suola, koska itse en noista reseptissä mainituista mausteista pidä. Tein taikinan puolitoistakertaisena, niin siitä tuli nämä kolme leipää, jotka paistoin 1,5l:n vuokissa.



Ohje:

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolia
1 tl anista
1 tl suolaa
1 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja


Voiteluun:
siirappia ja vettä 


1. Rouhi mausteet.
2. Lämmitä piimä haaleaksi. Lisää hiiva ja mausteet piimään, samoin
siirappi.
3. Alusta jauhot taikinaan.
4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna niiden kohota hyvin.
6. Pistele kohonneet leivät. Paista leipiä 200 asteessa noin 40 min.
7. Voitele limput ennen uunista ottoa siirappi-vesiseoksella, jos
haluat kiiltävän, tahmean pinnan.

1 kommentti:

  1. Piimälimppu on hyvää. Anopilta saamme usein joululahjaksi piimälimppuja. Lapset haaveilevat aina mummun limpuista kun limppua kaupasta ostan.. Ei ole vissiin mummun limppujen voittanutta! :)

    VastaaPoista

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!