maanantai 15. kesäkuuta 2015

Juhannushalko

Tässäpä helppo ja kiva kakku juhannuspöytään. Kääretorttu, joka kätkee sisäänsä mansikoita ja turkinpippuria! Nam! Ohje kopioitu täältä



Ainekset

Kääretorttulevy

4 kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl vispikermaa 1/2 dl tomusokeria 1 l marjoja (esim. mansikoita ja mustikoita) 1/2 dl turkinpippurirouhetta

Kuorrutus

400 g mascarponejuustoa 1 rkl lakritsikastiketta 2 tl turkinpippurirouhetta

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta. Anna torttulevyn jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Perkaa ja paloittele mansikat.
  5. Levitä kerma kääretorttulevyn päälle. Ripottele pinnalle marjat ja turkinpippurirouhe. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta sauma alaspäin tarjoiluvadille.
  6. Kuorruta torttu levittämällä mascarpone sen pintaan. Koristele koivun rungon näköiseksi pursottamalla pintaan lakritsikastiketta suoraan purkista tai pursotinpussilla ohuiksi viiruiksi ja ripottelemalla hieman turkinpippurirouhetta.

1 kommentti:

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!