perjantai 10. toukokuuta 2013

Kolme hyvää täytekakkupohjan ohjetta (perus, gluteeniton ja kanamunaton)

Näillä et epäonnistu! Jauhot voi sekoittaa joukkoon ihan reilusti.

Tämän ohjeen olen perinyt Äidiltäni

2 kanamunaa
2 1/2dlsokeria

1 dl kiehuvaa vettä

2dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Vatkaa kanamunat ja sokeri hyvin vaahdoksi, lisää kiehuva vesi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa.

Gluteeniton kakkupohjan ohje

4 kanamunaa
2dl sokeria

2dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Vatkaa kanamunat ja sokeri hyvin vaahdoksi, lisää  keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa.

Kanamunaton täytekakkupohjan ohje

4 1/2 dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

50g sulaa voita
2 1/2dl mehua

Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää voisula ja mehu. Paista 175 asteessa.




2 kommenttia:

  1. Perusohjeessa 1 l kiehuvaa vettä???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että huomautit! Kirjoitusvirhepaholainen, eli toki vain 1 dl =)

      Poista

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!